Atractii turistice

Complex Agrement Cacica

Situat în comuna Cacica, la 38 km de Suceava, chiar lângă Sanctuarul Marian „Adormirea Maicii Domnului” şi Salina Cacica, în spatele unui mic restaurant, Complex Agrement Cacica aduce distracţia, relaxarea şi tratamentul cu aerosoli salini şi apă sărată la cel mai înalt standard de calitate.

Acesta este dotat la exterior cu tobogane cu apă şi o piscină de aterizare (trei tobogane Multislide, un tobogan Body Slide şi un tobogan Compact Slide), plajă cu şezlonguri şi umbrele, terasă, complex de joacă şi nisip pentru copii, iar la interior cu: piscină cu apă sărată, piscină cu apă dulce cu o ciupercă şi o cascadă, piscină cu apă dulce pentru copii cu un tobogan iepuraş, două jacuzzi cu apă dulce, saună uscată, saună semiumedă, salon de masaj, salină de suprafaţă, sală de fitness, spaţiu de joacă pentru copii, biliard, tenis de masă, minigolf, air hockey table, foosball table, cărţi, rummy, şah.

Salina Cacica

Salina Cacica este situată în localitatea cu acelaşi nume, în partea central-estică a judeţului Suceava, la poalele estice ale Obcinei Mari. Mina de sare de la Cacica, reprezintă un obiectiv turistic ce se vizitează de la jumătatea sec. al XIX-lea, pe un traseu scurt, care s-a păstrat până în prezent. Salina Cacica este deosebită prin vechime, simplitate şi spaţii generoase, pregătite pentru vizitare, dispuse pe mai multe orizonturi.

Aerosolii salini cu efecte terapeutice, temperatura constantă de cca. 140C, puritatea şi frumuseţea locului, recomandă salina în orice anotimp pentru relaxare şi agrement. Prin galeriile săpate manual în masivul de sare, se ajunge la adâncimea de 44m, în Grota Piticilor şi în Sala de Bal, săpate manual, fără utilaje.

biserica-cacica

Sanctuarul Marian Cacica

În 1902, preoţii misionari care au preluat Parohia Cacica au găsit biserica mai sus prezentată în ruine. Iată cum este descrisă ea de pr. Slominski: “O bisericuţă foarte săracă şi mică; apreciată de autorităţi drept baufällig, poate fi închisă oricând”. S-a iniţiat reconstrucţia ei începută de pr. Maurycy Kolankiewicz în 1892, iniţiativa înaintând greu din cauza birocraţiei austriece.

Pentru că guvernul era într-un fel patron al tuturor bisericilor din Bucovina, proiectul reconstrucţiei trebuia să fie atent examinat şi aprobat nu doar de către autorităţi, ci şi de însuşi ministrul. [articol integral]

Biserica de lemn Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din Pârteştii de Sus

Cunoscută și ca Biserica „Sfinții Voievozi”, este un lăcaș de cult ortodox construit în anii 1779-1780 în satul Pârteștii de Sus din comuna Cacica aflată în județul Suceava. Edificiul religios se află localizat în centrul satului, în apropiere de drumul național DN 2E, pe drumul ce duce spre Solonetu Nou și are hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, sărbătorit la data de 8 noiembrie.
Biserica de lemn din Pârteștii de Sus este construită din bârne de brad, cioplite în patru muchii și încheiate în “coadă de rândunică”. Ea se sprijină pe un soclu din piatră de râu. Edificiul are un acoperiș din șindrilă în două pante, cu o turlă octogonală deasupra naosului. Streașina edificiului este foarte largă, având 1.40 m. [articol integral]

Mănăstirea Humor

Mănăstirea Humor (denumită uneori și Mănăstirea Humorului) este o mănăstire ortodoxă construită în anul 1530 în satul Mănăstirea Humorului din comuna omonimă de către marele logofăt Toader Bubuiog. Biserica mănăstirii are hramurile Adormirea Maicii Domnului (sărbătorit în fiecare an pe 15 august) și Sfântul Mucenic Gheorghe (sărbătorit la 23 aprilie). [articol integral]

Mănăstirea Voroneţ

Mănăstirea Voroneț, supranumită „Capela Sixtină a Estului”, este un complex monahal medieval construit în satul Voroneț, astăzi cartier al orașului Gura Humorului. Mănăstirea se află la 36 km de municipiul Suceava și la numai 4 km de centrul orașului Gura Humorului. Ea constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare(1457-1504). [articol integral]

Mănăstirea Suceviţa

Mănăstirea Sucevița este o mănăstire din România, situată la 18 km de Rădăuți (județul Suceava), înscrisă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Tradiția așează pe valea râului Sucevița, între dealuri, o biserică din lemn și o schivnicie de pe la începutul veacului al XVI-lea. [articol integral]

Mănăstirea Putna

În 1902, preoţii misionari care au preluat Parohia Cacica au găsit biserica mai sus prezentată în ruine. Iată cum este descrisă ea de pr. Slominski: “O bisericuţă foarte săracă şi mică; apreciată de autorităţi drept baufällig, poate fi închisă oricând”. S-a iniţiat reconstrucţia ei începută de pr. Maurycy Kolankiewicz în 1892, iniţiativa înaintând greu din cauza birocraţiei austriece.

Pentru că guvernul era într-un fel patron al tuturor bisericilor din Bucovina, proiectul reconstrucţiei trebuia să fie atent examinat şi aprobat nu doar de către autorităţi, ci şi de însuşi ministrul. [articol integral]

Mănăstirea Moldoviţa

Mănăstirea Moldovița este una din vechile așezări călugărești, cu un important și glorios trecut istoric, străjuitoare de veacuri la hotarul Moldovei de nord, situată în comuna Vatra Moldoviței la o distanță de circa 15 km de comuna Vama.
Biserica pictată a mănăstirii este înscrisă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. [articol integral]

Mocăniţa Huţulca Moldoviţa

Calea ferata cu ecartament îngust de la Moldoviţa a fost construită de un proprietar de gater din Munchen, Louis Ortieb, şi dată în folosinţă în anul 1888 pentru transport de masă lemnoasă de la pădure la gater. În anul 1909 linia a fost preluată de la fondul bisericesc care a schimbat ecartamentul liniei de la 800mm la ecartament standardizat 760mm. Iniţial, traseul mocanitei avea 23,9 kilometri, de la Moldoviţa la Rososa, însă în decursul anilor s-a mai construit o mulţime de variante şi tot sistemul a ajuns in anul 1987 cu înfiinţarea porţiunii Rascovei – Rasca dreapta + Arsuri la o lungime de 73km. Vezi program.

Pârtia Şoimul din Gura Humorului

Detalii tehnice pârtie:

 • lungimea pârtiei – 1.478 m
 • 5 tunuri de zăpadă amplasate pe pârtie
 • 1 maşină de bătut zăpada
 • drum de acces către pârtie modernizat
 • parcare amenajată la baza pârtiei – 344 locuri
 • instalaţie nocturnă

Detalii telescaun:

 • lunginea instalatiei – 1.332 m
 • altitudinea la baza – 477 m
 • altitudinea la varf – 762 m
 • durata unei urcari – 9’36”
 • numar cabine – 97 (a cate 4 locuri)
 • viteza de deplasare – 2,3 m/s
 • capacitatea de transport – 1200 pers/h

Vezi program.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on